Контактирајте нас...

О нама

О НАМА

Гале је најсавременији спортски центар са најдужом традицијом у земљи.

И много више од тога.

Његова прича, која у континуитету траје више од четири деценије, почела је 1973. године, кад је базен ”25. мај” изграђен за потребе првог Светског првенства у спортовима на води.

Наменски прављена зграда, ремек-дело архитектуре, смештена је у центру града, на обалама река, у близини Калемегданске тврђаве, са фантастичним погледом на Велико ратно острво.

Направљен као симбол вере у будућност и спортски дух, убрзо је постао незаобилазно место и омиљени базен на којем су генерације Београђана училе да пливају.

Спортски центар од 2005. године са поносом носи ново име, “Милан Гале Мушкатировић”. Тако одајемо почаст легенди нашег ватерпола.

Уз ново име, Спортско-рекреативно-пословни центар „Милан Гале Мушкатировић“ убрзо добија и преко потребно подмлађивање. Општина Стари град је, у сарадњи са Градом и Републиком, 2011. године спровела пројекат детаљне реконструкције целог објекта, базена и пратећих простора. На тај начин је „Гале“ постао најсавременији спортски центар у Србији.

“Галета” великим чине људи – и успомене на успехе и спортисте из прошлих времена, људи који данас раде и тренирају на њему, као и неки будући пливачи и пливачице чијим ћемо се успесима тек радовати.

***

СРПЦ ”Милан Гале Мушкатировић” данас може да се похвали најпотпунијом понудом садржаја за професионалне спортисте и рекреативце. У склопу комплекса се налазе:

1. три спољашња базена (олимпијски базен за међународна такмичења, рекреативни базен са елементима аквапарка и дечији базен намењен најмлађим посетиоцима),

2. унутрашњи олимпијски базен и мали базен,

3. саунски блок са финским саунама, инфрацрвеном сауном и тепидаријумом,

4. теретана,

5. велика спортска сала за дворанске спортове.

Галетова врата су отворена за све Старограђане, што потврђују сталне бесплатне акције и програми, попут бесплатног рекреативног пливања за ђаке и њихове родитеље, бесплатног фитнеса, јоге и рекреативног пливања за пензионере, бесплатне школе и обуке пливања за децу са Старог града.

Посетите нас и уверите се сами.

Гале је јединствен.

Оснивачки акти предузећа:

Одлука о оснивању Гале

Статут Гале